astmul alergic
astmul alergic 1
astmul alergic 2 despre noi harta site cauta
 
astm alergic acasa astmul alergic astm alergic mesaj 1
invata despre astm
tratamentul astmului
controlul astmului
astm alergic mesaj 2
pentru parinti
resurse
astm alergic linie astm alergic line
 
  • Dimensiune text: text mic
  • text mare
 
Tratamentul astmului - imagine Tratamentul astmului - mesaj
 
 
 
De ce este necesar tratamentul astmului? Ce îşi propune?

Unii pacienţi astmatici necesită tratament toată viaţa. Cea mai bună modalitate de trăi normal cu o boală cronică este să înveţi cât mai mult despre aceasta pentru a deţine controlul asupra bolii, pentru a hotărî tu însuţi regulile jocului.

Citeşte mai mult...

 
 
Medicamente pentru tratamentul astmului
Tratamentul pentru astm, în general, presupune evitarea factorilor care declanşează crizele de astm şi unul sau mai multe medicamente pentru inflamaţia cronică şi alte modificări din plămân ce generează astmul.

Citeşte mai mult...

 
 
Terapii complemetare şi alternative pentru tratamentul astmului
Terapiile complementare şi alternative încercate în astm sunt numeroase, de la exerciţii de respiraţie la remedii naturiste din plante, dar din păcate există puţine informaţii care să dovedească dacă aceste terapii sunt eficiente şi lipsite de riscuri.

Citeşte mai mult...

 
  Dispozitive inhalatorii pentru tratamentul astmului
Sunt disponibile o mare varietate de dispozitive inhalatorii pentru tratamentul astmului menite a ajuta la ameliorarea sau controlul simptomelor astmului la adulţi şi copii. Găsirea inhalatorului corect pentru tratamentul astmului dumneavoastră vă poate ajuta să vă luaţi corect doza de medicament pentru a preveni sau trata atacurile de astm ori de câte ori aveţi nevoie de ea.

Citeşte mai mult...

 
  Utilizarea dispozitivelor inhalatorii

Este important a se utiliza inhalatorul în mod corect în tratamentul astmului, astfel încât doza completă de medicament să ajungă în plămâni. Exersaţi la prima administrare de multe ori împreună cu medicul dumnevoastră până când sunteţi convins că aţi înţeles.

Citeşte mai mult...

 
  Administrarea medicaţiei pe cale inhalatorie la copiii cu astm

Funcţie de vârsta şi abilităţile copilului dumnevoastră vi se poate recomanda să utilizaţi pentru dispozitivul cu aerosoli presurizaţi dozaţi un spacer cu piesă bucală sau un spacer cu mască facială. De obicei copiii sub 5 ani necesită spacer cu mască facială pentru că nu respectă instrucţiunile de a ţine strâns buzele în jurul piesei bucale.

Citeşte mai mult...

 
  Administrarea medicaţiei pe cale inhalatorie la copiii cu astm

Unii copii încep tratamentul antiastmatic cu nebulizor sau inhaler cu spacer şi mască facială. Pe măsură ce cresc se înlocuieşte spacer-ul cu mască cu unul cu piesă bucală, apoi nu mai este nevoie de spacer deoarece se poate coordona corect cu inspirul şi acţionarea inhaler-ului sau poate folosi un dispozitiv cu pulbere uscată.

Citeşte mai mult...

 
  Monitorizarea astmului

Pentru a te asigura că primeşti tratamentul corect trebuie ca astmul tău să fie monitorizat continuu, fie folosind metodele consacrate ca peak-flow-metrul şi spirometria, fie metode mult mai recent introduse ca măsurarea oxigenului nitric din aerul aspirat sau sputa indusă.

Citeşte mai mult...

 
| 1 STELE | 1 Voturi
 
Toate informaţiile de pe site-ul www.astmalergic.ro sunt doar pentru scopuri educaţionale.
Pentru sfaturi medicale specifice, diagnostic şi tratament vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
astmul alergic - acasa